Site Loader

Ce le spun copiilor despre moarte

Manny (hamsterul) al nostru a murit ieri subit. Remus l-a găsit așa în căsuța lui. Tot ieri am aflat că Sofi (pisica) are cancer foarte avansat. 

Sunt momente dureroase pentru noi dar pe care le-am discutat cu copiii. Ei știu că e normal să plângă, să fie supărați dar și că moartea face parte din viață. 

Am vorbit mereu deschis cu ei despre asta (m-au întrebat de foarte mici), fără păcăleli și povești. Cu atât mai mult cu cât anul acesta au pierdut un bunic.

Azi l-am îngropat pe Manny în curte. Remus, cel mai amărât dintre toți pentru că a fost al lui, a vrut să ajute. Și l-am lăsat. 

Când am venit cu Sofi de la doctor, Iris m-a întrebat dacă mai e bolnavă. I-am zis că da. Atunci și-a luat gentuța ei de doctor și a spus că o va face ea bine.

Sofi e în familia noastră de 11 ani. De câte ori nu m-au pus copiii să le povestesc cum am găsit-o și am luat-o de pe stradă. Acum ei știu că nu va mai trăi mult. Le-am spus că e totuși o norocoasă că a nimerit la noi unde este iubită și îngrijită, că altfel nu ar fi ajuns la vârsta asta. 

 

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *