Site Loader

De ce al treilea copil

Unul, doi, trei copii! Așa mulți, dar de ce??? Zău dacă știu de ce. Nu am avut motive concrete, visuri de a avea o familie numeroasă, planuri de vreun fel. Pur și simplu. E așa cum dragostea nu se poate explica. 

Dar știu sigur, sigur care NU au fost motivele pentru încă un copil. NU l-am dorit pe al treilea pentru că:

– voiam și o fată. Nu m-a interesat la nicio sarcină sexul bebelușului. Nu mă interesează nici acum. Poate să fie orice. N-am dorințe sau temeri în privința asta.

– e mai ușor la al treilea, deja nu îți mai faci griji din orice. Asta cred că depinde de fiecare mamă. Eu pot să fiu și la al zecelea copil că tot îmi sare inima din piept când plânge, suferă, se lovește sau pățește ceva. Chiar și ceva minor. Pentru mine, nimic din ce li se întâmplă lor nu e minor.

– ceilalți doi copii vor avea grijă de al treilea. Hahahaha! La noi chiar nu e cazul. Diferențele de vârstă sunt mici. Practic vom avea un bebeluș, un copil de 3 ani și unul de 5 ani. Vai, steaua noastră… 

– că am avut până acum sarcini ușoare și copii liniștiți și sănătoși. Da de unde… Prin câte am trecut și cu copiii, și cu sarcinile, nu știu nici eu de unde am găsit curaj să o iau de la capăt. Sper ca problemele cu care am rămas din sarcinile anterioare să nu se agraveze. Pentru că de mine depind acum 3 copii. Sper să avem un bebeluș sănătos, să nu se lipească toate bolile de el și să nu ajungem în situații limită. Sper. Da, din speranță cred că îmi vine curajul. 

– trei e număr norocos. Dacă era așa, preferam să joc la loto.

– când ai doi copii nici nu mai simți încă unul. Pe naiba! Îl „simți” cu vârf și îndesat. Nopți și zile nedormite, mii de pamperși schimbați, milioane de pași făcuți prin casă cu bebele în brațe pentru a-l mai opri din plâns. Și astea doar la început. Dar chiar dacă mai am doi copii, mă voi bucura din nou ca o nebună de primul zâmbet, primul gângurit, primul dinte, primul „mama”, primii pași, primul „te iubesc”.

Post Author: Alina

Un raspuns la “De ce al treilea copil”

  1. E curajul omului „nebun”, dar FRUMOS! E clar că îți doreşti acest lucru şi cä eşti făcută să fii mamă! Fii fericită! Joci cel mai greu, dar cel mai frumos rol din lume; MAMĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *