Site Loader

Noutăți la Dino Parc și Superland Brașov

Dacă aveți copii, sigur ați fost măcar o dată la Dino Parc Râșnov. Din 25 aprilie 2018 acolo sunt atracții noi. E vorba de câțiva copaci magici. Care au ochi, urechi, barbă sau ochelari și care spun câte o poveste (scrisă pe o plăcuță sub ei). Vă spun doar una și vă las să le descoperiți acolo pe celelalte.

Gorunul vesel
„Doar știți foarte bine cât este de important pentru dinozauri să vadă copiii zâmbind. Haideți să vă spun un secret. Zâmbetele au o putere magică, atunci când o singură persoană zâmbește, ea reușește să le transmită și celorlalți starea ei bună și astfel se formează mai multe zâmbete. Un zâmbet nu va rămâne niciodată singur, asta este clar!

Noi, gorunii, suntem rude apropiate cu stejarii. Suntem foarte răspândiți pe teritoriul României, ocupăm aproximativ 10.5% din suprafața împădurită a țării. Ajungem la maturitate undeva între 60 și 80 de ani și trăim aproape 700 de ani.

Dar pentru că suntem rude apropiate cu stejarii, iar aceștia trăiesc foarte mult, trebuie să vă spunem că în România, mai exact în satul Mercheașa din județul Brașov, există cel mai bătrân gorun care are aproape 900 de ani. I se spune Bătrânul Carpaților și cred că ar fi foarte fericit dacă ați merge să-l vizitați.”

 

 

Tot ca noutate, în parc am găsit și câteva binocluri. Au în interior un ecran pe care ruleză un filmuleț. Acesta pornește când îndrepți binoclul spre un dinozaur din apropiere și ai senzația că acela începe să miște, să alerge prin pădure.

Față de anul trecut (am scris aici cum a fost atunci: Peripeții într-o lume dispărută), am văzut încă un dinozaur motorizat, care se mișcă „natural” și scoate sunete. Iar la etajul clădirii principale am vizitat o expoziție cu ouă de dinozaur (unele sunt chiar adevărate).
La final ne-am odihnit pe o bancă uriașă. De fapt, doar băieții. Că eu sunt neobosită.


SUPERLAND 

Când a plouat, ne-am dus în Brașov să vedem și noi cum e la Superland, „cel mai mare loc de joacă interior din România”. Este pe două nivele. Am găsit de la toboganele clasice până la carusel, mașinuțe electrice sau biciclete. Au zone separate în funcție de vârstele copiilor. Peste tot poți intra cu un card special pe care își pui câți bani ai nevoie.

De exemplu, la locul de joacă pentru bebeluși plăteai 15 lei și puteai intra și ieși de câte ori vroiai. La cei mai mari costa 35 de lei.

În Supreland am și mâncat. Sunt fast-food-uri, cafenele, cofetării. Sunt și magazine cu haine pentru copii și jucării. Dar erau complet goale, deși era weekend și la locurile de joacă era plin.

Are și o zonă exterioară de joacă, cu tobogane gonflabile, cu bile gonflabile în care intri și te învârți pe apă într-o piscină. Pentru zona interioară o să ne mai întoarcem sigur când suntem la munte și plouă.

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *