Site Loader

O zi pe Valea Doftanei

De ceva vreme caut destinații de vacanță lângă București. Vacanță de o zi. Iar „aproape” să nu fie doar pe hartă. Să fie aproape ca timp petrecut pe drum. Că la doi pași e și Valea Prahovei dar facem o eternitate în coloană pe DN1. 

Am tot văzut fotografii cu peisaje superbe de pe Valea Doftanei. Și am zis că trebuie să mergem. Nu am avut curaj să încercăm în weekend așa că am plecat într-o frumoasă zi de joi.

Pe la ora 11 am reușit să ieșim pe ușă. E greu să ne urnim. Am avut de făcut sandvișuri, salate. Am pus la pachet și o plăcintă cu brânză făcută cu o zi înainte. 

Am făcut exact o oră și jumătate cu mașina până pe Valea Doftanei. Am trecut de baraj și ne-am oprit puțin mai sus pe partea stângă unde este amenajat un loc pentru picnic. Iar vederea este suuuuperbă.

Lacul turcoaz înconjurat de păduri verzi arată ca un tablou. Nici nu-mi vine să cred că minunăția asta este așa aproape de noi.

Am mâncat. Apoi am coborât până la lac. Copii s-au jucat cu pietricele, lemne, ne-am plimbat pe mal și am admirat peisajul. 

Am intrat prin pădurea care înconjoară lacul Paltinu și am făcut un traseu ușor, am mâncat mure sălbatice și am vorbit despre urși. Nu, nu ne-am întâlnit cu nici unul.

Când s-au plictisit copiii, am plecat spre Câmpina. Ne-am dus în parcul Soceram. Este foarte frumos amenajat, înconjurat de dealuri împădurite. În mijloc este un loc de joacă numai bun de făcut mișcare și poftă de mâncare.

La marginea parcului sunt câteva terase. Ne-am așezat la una dintre ele (Toscana). Mâncarea, bună. La fel și prețurile. De exemplu, o limonadă la carafă costă 10 lei.

Și uite așa, cu mintea plină de imagini frumoase și cu stomacul de mâncare bună, am plecat spre casă. O excursie de o zi, cu amintiri frumoase pentru mult timp.

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *