Site Loader

Plăcintă cu portocale și iaurt (portokalopita)

Ingrediente:

3 portocale mari
280 grame de iaurt gras (2 cutiuțe)
4 ouă
100 ml ulei
200 grame de zahăr
1 pachet foi de plăcintă

Foile de plăcintă le iau una câte una și le fac ca pe un evantai strâns. Le pun așa în tavă și le bag la cuptor la 180 de grade pentru 10 minute.

Le scot, le întorc pe partea cealaltă și le mai bag pentru 5 minute.

Le las să se răcească și apoi le sfărâm cu degetele. 

Rad coaja de pe două portocale și apoi le storc. A treia portocală o folosesc pentru decor.

Ouăle le amestec cu 100 de grame din zahăr, iaurtul, uleiul, cojile de la 2 portocale și sucul de la o portocală. Peste asta pun puțin câte puțin foile sfărâmate și amestec cu o spatulă. Pun totul într-o tavă de cuptor și ornez cu felii de portocală.

Țin la cuptor aproximativ 50 de minute la 180 de grade.

Între timp fac un sirop din sucul de la o portocală, 100 de grame de zahăr și un pahar de apă (150 de ml). Îl pun pe foc și îl las să fiarbă 5 minute.

Când scot plăcinta din cuptor, o las să se răcească, o înțep din loc în loc cu o scobitoare apoi torn siropul. După ce se absoarbe din el, o tai.

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *