Site Loader

Plăcintă de dovleac

Ingrediente:

1 dovleac plăcintar
300 de grame de făină
50 grame de unt
7 linguri de ulei
7 linguri de lapte
7 linguri de zahăr (pentru aluat)
100 grame de zahăr (pentru compoziție)
2 ouă
1 linguriță de praf de copt
Vanilie

Curăț dovleacul, îl dau prin răzătoarea mare. Îl pun într-o tigaie la călit cu untul și 100 de grame de zahăr. Îl amestec des și îl țin până se înmoaie și se face ca o pastă.

Un ou îl mixez cu 7 linguri de ulei, 7 de lapte, 7 de zahăr și esență de vanilie (am pus jumătate de sticluță de esență). Apoi am pus praful de copt și făina (adăugată puțin câte puțin).

Împart aluatul în două. Întind două foi (am făcut rotunde de data asta pentru o tavă cu diametrul de 30 cm). Trebuie întinse astfel încât să iasă cât mai subțiri.

Pun o foaie, adaug dovleacul, pun cealaltă foaie deasupra. Ung cu un ou bătut. Bag plăcinta la cuptor la 180 de grade pentru 35 – 40 de minute.

O tai după ce se răcește și o pudrez cu zahăr.

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *