Site Loader

Rețete cu copilul în brațe: Tort cu brânză de vaci, zmeură și ciocolată

Ingrediente:

1 kg de brânză de vaci
5 ouă
10 linguri de zahăr
8 linguri de făină
1 plic praf de copt
Esență de vanilie
Zmeură (câteva fructe proaspete/congelate)
500 ml de smântână lichidă
300 grame de ciocolată neagră
frișcă pentru decor

Amestec cu mixerul brânza de vaci cu ouăle, zahărul, esența de vanilie, praful de copt și făina. Torn compoziția într-o tavă rotundă cu margine detașabilă. Pun și câteva bucăți de zmeură pe care le presez ușor cu o lingură ca să nu rămână la suprafață.

Pun prăjitura la cuptorul slab încălzit și o las o oră la 180 de grade.

După ce se răcește, o bag la congelator 20 de minute sau la frigider cam o oră.

Între timp pun smântâna lichidă pe foc mic și topesc în ea ciocolata (ruptă bucăți mici). O las puțin să se răcească, apoi o torn pe prăjitură. Pentru că prăjitura este rece, crema se va întări rapid, fără să curgă pe lângă.

Pentru decor am folosit zmeură și frișcă în care am pus colorant alimentar.

Copiii cer mereu porție dublă. Noroc că e mare tortul și mai prindem și noi, adulții.

Poftă bună!

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *