Site Loader

Cuscus ca garnitură sau fel principal

 
 
Știu că sună exotic. Dar cuscus înseamnă de fapt paste făinoase sub altă formă. Pentru bebeluși, de exemplu, e mai ușor să faci cuscus decât paste obișnuite pe care trebuie să le mărunțești. Dar cuscus-ul e bun pentru orice vârstă și se face în câteva minute.
 
Ingrediente:
cuscus – jumătate de cană
morcov – jumătate
ardei gras – un sfert
unt – 3 lingurițe
roșie 
ou
sare
 
Pun o cană și jumătate de apă la fiert cu puțină sare. Când începe să fiarbă o opresc. Pun în ea cuscus-ul. Îl amestec cu o furculiță și îl las câteva minute până absoarbe toată apa. 
 
Cât încă este cald, adaug untul. La fel, îl amestec cu o furculiță (ca să nu se lipească boabele de cuscus între ele). 
 
Iar de aici, doar imaginația este limita. Eu adaug un ou fiert, tăiat bucăți. Rad jumătate de morcov prin răzătoarea cea mai mică. Și tai bucățele un sfert de ardei gras.
 
Deasupra pun câteva felii de roșii. Iese ceva frumos colorat și atractiv pentru copii. 
 
Ai mei îl mănâncă ca garnitură la carne sau pește. Dar când nu știu ce să le fac rapid seara, le fac cuscus și îl mănâncă așa.
 
Poftă bună!

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *