Site Loader

Foietaj cu somon și ricotta

 
Le mâncăm și acasă, dar mai ales în deplasare. Parcă sunt și mai gustoase când le mâncăm în parc.

Ingrediente:
un pachet de foietaj congelat
300 de grame de ricotta
2 linguri de somon mărunțit (fierbeți o bucățică de somon vreo 10-15 minute sau folosiți somon fume)
1 ceapă verde
2 ouă
parmezan ras (opțional)

Las din timp la decongelat aluatul. Nu-l desfac până nu s-a dezghețat complet pentru că se rupe. Între timp, amestec ricotta cu ceapa tăiată mărunt, cu somonul și un ou. Întind amestecul pe foaia de aluat. Las loc la margini.

Rulez dinspre exterior spre interior, din ambele părți.

Tai felii groase de un deget. Le pun în tavă, le ung cu un ou bătut și rad parmezan deasupra.

 
 

Bag la cuptor (preîncălzit) 25 de minute, la 180 de grade. Le scot când văd că s-au rumenit.

Poftă bună!

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *