Site Loader

Rețete de făcut cu copilul în brațe: Pască quatro formaggi fără blat

Ingrediente:

250 grame brânză de vaci
250 grame mascarpone
250 grame ricotta
250 grame telemea
6 ouă
8 linguri de făină
8 linguri de zahăr
50 grame stafide
100 grame de paste fusilli (pentru decor)
esenţă de rom
esenţă de vanilie
esență de lămâie
1 plic praf de copt

 

Las stafidele la înmuiat o oră în apă căduță în care pun câteva picături de rom. Toate tipurile de brânză le amestec la grămadă (cu mixerul) cu ouăle, zahărul, esența de vanilie (după gust), esența de lămâie (câteva picături), praful de copt și făina (asta o pun puțin câte puțin ca să se amestece uniform).

Pun toată compoziția într-o formă rotundă pentru cuptor, cu margine detașabilă. Cuptorul trebuie să fie slab încălzit (la treapta 1).

Între timp pun pastele la fiert. Eu am folosit paste din orez și quinoa, că din astea am avut în casă. Sunt mai gustoase și mai sănătoase decât cele obișnuite.

După ce țin pasca 10 minute la cuptor, o scot și pun pastele pe ea. Apoi o bag la loc, dau focul mai tare (180 de grade) și o las cam 50 de minute. O încerc cu scobitoarea să văd când e gata.

Poftă bună!
Paște fericit tuturor!

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *