Site Loader

Rețete de făcut cu copilul în brațe: Pate de ficat cu legume

Copiii mei nu mănâncă legume sau ficat de pui. Așa cred ei. Un amestec din toate astea este una dintre mâncărurile lor preferate încă de la 10 luni.

Ingrediente:
ficat de pui – 250 de grame (jumătate de tăviță)
jumătate de morcov
jumătate de păstârnac
smântână – două linguri
un ou
sare

Pun la fiert ficatul de pui după ce îl spăl bine în mai multe ape. Îl fierb jumătate de oră.

În timp ce fierbe ficatul, pun la fiert, în altă oală, morcovul și păstârnacul. Le tai în bucăți mici ca să fiarbă repede (20 de minute).

Bag ficatul fiert și legumele în blender. Pun și smântâna și oul tot acolo și le amestec până se face o pastă.

Pasta o pun într-o tavă și o bag în cuptorul preîncălzit. O țin maximum 20 de minute, la 180 de grade.

Copiii o mănâncă așa sau pe pâine.

Să vă fie de folos!

PS La bebelușii mai mici de un an nu folosiți albuș și sare.

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *