Site Loader

Tort de mere răsturnat

Ingrediente:

150 grame făină
150 grame zahăr (pentru blat)
2 mere mari
4 ouă
100 grame zahăr (pentru caramel)
50 grame unt
2 cutii de smântână pentru frișcă (200 ml cutia)
1/2 plic praf de copt
Scorțișoară
Esență de vanilie

Curăț merele de coajă și le tai felii mai groase.

Bat albușurile spumă cu puțină sare. Adaug treptat cele 150 de grame de zahăr. Apoi gălbenușurile. Făina o amestec cu praful de copt. Și o încorporez cu o spatulă în restul compoziției.

Într-o oală nu prea înaltă (care poate fi băgată apoi și la cuptor) topesc zahărul pe aragaz. Am grijă să nu se ardă și când e lichid îl plimb prin oală până îmbracă pereții laterali. Îl iau de pe foc, pun peste el feliile de mere, untul tăiat cubulețe și scorțișoara (după gust).

Torn peste mere compoziția de blat și bag la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Las aproximativ o oră. Depinde de cât de adâncă este oala.

Scot de la cuptor și las puțin să se răcească. Răstorn apoi oala pe un blat de tort și mai las așa (fără să ridic oala) câteva minute. Dacă o ridic prea repede risc să se strice forma tortului.

După ce se răcește tortul, îl ornez cu frișcă.

Poftă bună! 

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *