Site Loader

Salată tzatziki

Ingrediente:
4 castraveți mai mari
250 de grame de iaurt grecesc (10% grăsime)
2 linguri de ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 lingură de zeamă de lămâie
sare

Castraveții îi dau prin răzătoarea mare. Eu nu îi curăț de coajă. Mi se par mai gustoși așa. Îi pun apoi într-o sită la scurs. Este foarte important să iasă apa din ei. Îi presez cu mâna. Iar când cred că a ieșit toată apa, îi mai las 5 minute și îi presez iar.

Usturoiul îl toc mărunt. Îl amestec cu uleiul, lămâia, iaurtul și sarea. Pun sosul peste castraveți și amestec tot.

Copiii nu se dau în vânt după tzatziki, dar gustă de la mine când mă văd mâncând.

Poftă bună, mămici! Și tătici (dacă mai rămâne și pentru voi)!

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *