Site Loader

Tartă cu fructe de pădure, căpșuni sau cireșe

Ingrediente pentru blat:
260 grame de făină
170 de grame de unt
4 linguri de zahăr
2 linguri de griș
1 lingură de oțet
esență de vanilie
1-2 linguri de apă
1 ou

Ingrediente pentru umplutură:
700 de grame de fructe (fructe de pădure, căpșuni sau cireșe fără sâmburi)
4-5 linguri de zahăr (de preferat zahăr gelifiant)
1 plic de zahăr vanilat

Untul rece îl tai cuburi mici și îl amestec cu făina sfărâmându-l cu vârfurile degetelor. Adaug zahărul, puțină esență de vanilie și o lingură de oțet. Apoi pun o lingură de apă rece. Dacă s-a legat aluatul nu mai adaug apă. Îl fac sub formă de bilă, îl pun în folie de plastic alimentară și îl bag la frigider. Trebuie să stea cel puțin jumătate de oră.

Am făcut tarta asta cu mai multe umpluturi. Când am făcut cu căpșuni, le-am tăiat în două pe lung. În rest, am lăsat fructele întregi (cireșele fără sâmburi).

În funcție de cât de dulci sunt fructele pun si zahărul. Am preferat să pun zahăr gelifiant (nu gelatină!), din acela care se folosește la gemuri, pentru a lega fructele. Să nu alunece când tai sau muști din tartă. Am pus și un plic de zahăr vanilat pentru aromă.

Aluatul scos din frigider l-am întins direct pe hârtia de copt ca apoi să-l pot transfera ușor în tava de cuptor. După ce l-am pus în formă, am presărat grișul apoi am pus fructele amestecate cu zahăr. Am îndoit ușor peste fructe marginile aluatului. Am bătut un ou și am uns marginile.

Am băgat tarta în cuptorul preîncălzit la 180 unde a stat cam o oră. Știu că e greu să reziști dar e indicat să aștepți să se răcească înainte să o tai ca să nu alunece fructele.

Cred că merge umplută și cu mere. Eu am făcut și o variantă sărată cu telemea, spanac și ceapă verde.

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *