Ingrediente:
Pentru blat
4 ouă
150 grame de făină
150 grame zahăr
1/2 plic de praf de copt
2 linguri de cacao
esență de rom
Pentru creme
2 bucăți de mango
2 cutii de smântână pentru frișcă (200 ml cutia)
1 plic de gelatină
8 linguri de zahar pudră
Blatul
Am bătut cu mixerul cele 4 ouă, am adăugat zahărul și esența de rom. Făina am amestecat-o cu praful de copt și cacaoa și le-am adăugat câte puțin peste restul, amestecând cu o spatulă.
Am pus compoziția într-o formă rotundă pentru cuptor, cu pereți detașabili. Eu am folosit una de 26 de cm diametrul.
În cuptorul preîncălzit, am ținut blatul aproximativ 40 de minute la 180 de grade.
Crema de mango
Pentru crema de mango am băgat în blender două fructe de mango tăiate cuburi. Am adăugat 2 linguri de zahăr pudră.
Între timp am pus la hidratat un plic de gelatină. Pe care am amestecat-o apoi cu piureul de mango. Peste el am pus frișca făcută dintr-o cutie de smântână (în care am pus 3 linguri de zahar pudră) și am amestecat iar pana s-a omogenizat.
Crema de mango am întins-o peste blat. Am avut grijă să pun înainte blatul în forma cu perete detașabil ca să nu se scurgă crema de mango înainte de a se întări.
Am pus blatul cu crema de mango la frigider. Am făcut frișcă și din a doua cutie de smântână (tot 3 linguri de zahăr pudră am pus în ea). Și am întins frișca peste crema de mango care se întărise. Am mai băgat la frigider pentru o oră. Și gata!
E un tort foarte gustos și răcoritor.