Site Loader

A vrut la înot și l-am dus

Bucuria și adrenalina unui nou început nu cred că se pot compara cu nimic. 

Acum un an, Remus (avea 4 ani) intra în piscină doar cu mine sau cu soțul meu. Chiar și așa, cu mare greutate. Doar la Therme, în apă caldă și unde putea atinge cu picioarele fundul bazinului, se simțea în largul lui.

Anul ăsta a spus el că vrea să meargă la înot. Eu m-am conformat rapid de frică să nu se răzgândească. Am fost mai întâi la o probă. Să-l vadă instructorul cum se comportă în apă. Sincer, am fost sigură că nici măcar nu va intra. Apa era rece (potrivită pentru înot) și piscina adâncă. Dar a intrat imediat și a făcut tot ce i-a cerut instructorul. A fost prima dată în piscină adâncă fără colac, fără părinți. Eu am stat pe margine. I-a fost foarte frică dar nu a vrut să iasă. Și din nou spre surprinderea mea a spus că vrea să mai meargă.

Abia așteaptă baia de acasă din fiecare seară ca să intre cu capul în apă. Până acum îl deranja și dacă se stropea puțin în ochi. Visează noaptea că este la înot. Abia așteaptă să meargă și i se pare prea puțin de două ori pe săptămână. Mi-a spus că e foarte atent să rețină drumul până la bazin ca să îi ducă și el pe copiii lui atunci când îi va avea.

De la prima lecție a avut curajul să sară în piscină, să stea cu capul în apă și să înoate pe spate, să folosească pluta și câte și mai câte. Mă uit la el și nu mai pot de bucuria lui. De curajul de a-și înfrunta frica și de a merge mai departe. Cât de mult a însemnat ca el să fie pregătit să facă singur pasul ăsta. Fără să-l forțez sau să-l împing eu de la spate.

În timp ce Remus învață să înoate, Vlad (3 ani) se bălăcește într-o piscină mai mică. Îl las și pe el în ritmul lui, să-și aleagă singur momentul în care va fi pregătit să învețe cu un instructor.

Aici am scris exact acum un an cum a fost încercarea (eșuată) de a merge la înot:
http://alinaprodan.ro/cum-a-fost-la-prima-lectie-de-inot-pentru-copii/

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *