Site Loader

Ce fac de îmi e așa ușor cu 3 copii

Primesc des întrebarea asta. De la apropiați, cunoștințe, prieteni de pe Facebook: „Care e secretul de te descurci așa ușor cu trei copii?”

Nu e niciun secret. Așa pare din exterior că e ușor. Eu aleg să povestesc lucruri frumoase, întâmplări amuzante din viața cu copii. Aleg. E alegerea mea. Să nu mă înțelegeți greșit. Nu vreau să păcălesc pe nimeni că e floare la ureche să ai copii. Și nici că sunt eu mai specială decât alte mame.

Îmi este și mie greu. De cele mai multe ori, foarte greu. Dar am observat ceva. Dacă mă plâng, mă încarc negativ. Pentru unii poate funcționează și se eliberează, se relaxează dacă vorbesc despre greutăți. Pentru mine, nu.

Ah, și mai am un avantaj dacă nu povestesc despre eforturile pe care le fac zi de zi. Evit o vorbă care nu-mi place deloc: „Păi cine te-a pus să faci 3 copii?!”

Așa că merg înainte și încerc să găsesc ceva frumos sau amuzant în fiecare întâmplare. Până la urmă cu asta vreau să rămân. Și râd de mine când nu mai pot că mi-e că dacă încep să mă plâng nu mă mai opresc.

Mă străduiesc să depășesc greul pentru că vreau să fiu mama perfectă în ochii copiilor mei. Știți de ce? Pentru că în ochii mei, ei sunt perfecți.
Chiar dacă se spune că familia nu ți-o alegi, îmi place să cred că ne-am ales unii pe alții înainte să fim.

Post Author: Alina

2 raspuns la “Ce fac de îmi e așa ușor cu 3 copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *