Site Loader

Halloween: degete de vrăjitoare și tort înfricoșător

De Halloween și mâncarea trebuie să arate înfricoșător. Dar gustul să te facă facă să mai vrei.

Degetele de vrăjitoare sunt de fapt biscuiți cu unt și unghii din migdale. Ușor de făcut. Copiii au fost cei care le-au modelat. Ies cam 3 tăvi de cuptor. Suficient ca să mai rămână ceva și pentru invitați.

Ingrediente:

300 de grame de făină

150 de grame de zahăr

2 linguri de cacao (se pot face și fără)

200 de grame de unt

un ou + un gălbenuș

1 plic de praf de copt

esență de vanilie

Amestec făina cu zahărul, praful de copt și cacao. Separat amestec ouăle cu untul topit și esența de vanilie. Apoi amestec totul cu mâna până se omogenizează.

Degetele se modelează ca niște cârnăciori din plastilină. Trebuie făcute mai subțiri pentru că vor crește în cuptor. La capătul degetelor se pun migdalele. Se apasă puțin ca să se prindă bine. Dacă se dezlipește vreo migdală la final (după ce sunt scoase din cuptor), o puteți lipi cu niște gem. Dă și un efect sângeros.

Degetele modelate le bag în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute.

Pentru ca surpriza să fie mai mare, degetele se pot grupa câte 5 și se pot ascunde sub un șervețel ca să pară o mână de vrăjitoare.

Tortul îl fac diferit în fiecare an. Acum l-am decorat cu viermi din jeleu (Sugus). Am scos la imprimantă și am plastifiat două fantome și un liliac. Le-am lipit pe bețe pentru frigărui și le-am înfipt în tort. 

Cu un colorant alimentar negru (Dr Oetker) am desenat pânza de păianjen. Și am scris „BOO” cu litere din ciocolată cumpărate de la Lidl.

Tortul a fost cu cremă de vanilie, cremă de cacao, îmbrăcat în frișcă. Clasic. Asta pentru că făcusem și prăjitură cu dovleac.

Și gustările au fost deghizate în păianjeni (din măsline) și fantome (din mozzarella cu ochi din bucățele de măsline).

Totul s-a mâncat la lumina felinarelor din dovleci. De la stânga la dreapta am avut: un personaj din Lego Minecraft, un Pikachu, o pisică. Printre ei s-a strecurat și un motănel micuț.

Iar masa a fost pregătită și servită de însăși Batwoman!

Pentru alte idei de Halloween, vă las aici ce am făcut în alți ani: Gustări și dulciuri înfricoșătoare

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *