Ingrediente:
1 dovleac plăcintar (din ăla sub formă de pară)
300 de grame de făină
50 grame de unt
7 linguri de ulei
7 linguri de lapte
7 linguri de zahăr (pentru aluat)
100 grame de zahăr (pentru compoziție)
2 ouă
1 linguriță de praf de copt
Vanilie
Tai dovleacul în câteva bucăți mai mari și îl pun la copt în cuptor. Aproximativ o oră.
Îl curăț de pe coajă, il fac piure împreună cu 100 de grame de zahăr și 50 de grame de unt.
Pentru aluat mixez un ou cu 7 linguri de ulei, 7 de lapte, 7 de zahăr și esență de vanilie (pun jumătate de sticluță de esență). Apoi pun praful de copt și făina (adăugată puțin câte puțin).
Împart aluatul în două. Întind două foi (am făcut rotunde de data asta pentru o tavă cu diametrul de 30 cm). Trebuie întinse astfel încât să iasă cât mai subțiri.
Pun o foaie, adaug piureul de dovleac, pun cealaltă foaie deasupra. Ung cu un ou bătut. Bag plăcinta la cuptor la 180 de grade pentru 35 – 40 de minute.
O tai după ce se răcește și o pudrez cu zahăr.