Site Loader

Surprizele trecerii de la doi la trei copii

De la doi la trei copii intri în categoria grea. În primul rând ar trebui să ne schimbăm mașina. Pe bancheta din spate nu încap 3 scăunele pentru copii. Bancheta are 3 locuri. Dar scăunelele laterale sunt prinse prin sistem ISOFIX care nu ne permite să le punem chiar la margine și astfel nu mai rămâne loc la mijloc de încă un scaun. Am căutat scăunele mai înguste, încă mai facem calcule pentru că nu am vrea să luăm altă mașină. Și nici să băgăm un copil în portbagaj.

Când vom pleca în vacanțe. Imaginați-vă că trebuie să cumpărați 5 (CINCI) bilete de avion! În primul rând prețul (mai bine închiriem un private jet), în al doilea rând cum stăm? În avion sunt maximum 3 scaune pe un rând. Cel puțin doi din cinci vor fi nemulțumiți că nu stau cu ceilalți (asta dacă nu suntem noi, părinții, care am fi extaziați să luăm distanță). Nu mai zic de drumurile nesfârșite pe care le vom face cu fiecare până la toaletă.

Cazarea. Adio cameră obișnuită de hotel. Oricât ne-am înghesui nu am putea sta într-o singură cameră. Decât în picioare. Va trebui să căutăm cazări alternative în vile, apartamente sau aparthoteluri. Îmi place maxim când văd: „copiii până în 5-6 ani au cazare și masă gratuite”. Cu noi e clar că intră în faliment. Cine are astfel de oferte se gândește la un copil. Hai, doi. Dar când ne-o vedea pe noi cu cârdul…

La cumpărături. Nu încap 3 în cărucior plus cumpărăturile. Nici măcar într-un lift obișnuit nu mai încăpem. Și dacă vom fi nevoiți să mergem cu taxiul va trebui să comandăm două.

Aveam vise să mergem cu cortul. Chiar găsisem unul ideal. Pentru 4. Acum că vom fi 5 vom putea merge cu corturile. Adică mai multe. Practic vom avea propriul nostru camping. 

Să mai zic câte unghii voi tăia după ce vine și al treilea copil? 80! Asta dacă nu le socotesc și pe ale pisicii. De care tot eu mă ocup.

Post Author: Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *